ВТОРИ КОНКУРС ЗА ДЕБЮТНА СТИХОСБИРКА

Преди година обявих първия подобен конкурс.

Резултатът беше две прекрасни книги "А Capella" на Elitsa Kresteva и 'Дори да няма врата' на Петя Цонева - Дори да няма врата, книга.

Те имаха по 4 премиери, на 29 е петата в София.

Вдъхновен от това, обявявам 

 

ВТОРИ КОНКУРС ЗА ДЕБЮТНА СТИХОСБИРКА

Условия:

1. Възраст на автора до 45 години (определението за млад автор според ЮНЕСКО). За една две години няма да правя проблем, но все пак не над 50.

2. Това да е дебютна стихосбирка (за проза си имаме конкурси), най-много втора (приемаме, че не сте знаели как да си подготвите първата книга). Ако сте издали 2-3 и нямате успех, съжалявам, но и със следващите няма да имате.

3. Да имате добре подготвена и осмислена книга. Един файл с насъбрани стихове "по ред на написване" изобщо не ми изпращайте.

4. Да ми опишете (и убедите) защо имате нужда да издадете тази книга. "Ами защото наближавам критичната, а още нямам книга" не е аргумент. Искам да работя с амбицирани автори.

5. Гледайте все пак да е поезия. Знам, че не всички пишат в класически стих, но разни съвремени блудствания със Словото има кой да издава. Прочетете си какво е "бял и свободен стих" преди да ми изпратите книгата.

 

Краен срок за участие: 30.09.2019

Изпращайте готовите книги (с големина до 100 стихотворения) на адрес bogdanov@bukvite.bg, придружени с творческа биография и обяснения защо искате да издадете тази книга и какво смятате да правите с нея.

Конкурсът ми е съвсем личен, не смятам да свиквам жури, нито да се аргументирам в избора си.


Сбъдни мечтата си, издай своя книга! Мечта за книга"(http://dreambook.bg)