Дами четат - литературен рецитал, посветен на Осми март

Богдана Калъчева


Фондация „Буквите“ откри сезона на литературните събития на живо с дамско четене по случай 8 март. Обновеният литературен салон „Дамян Дамянов“ в Народно читалище „Николай Хайтов“ посрещна пишещи и гости точно в 11:00 ч., за да се потопят заедно в света на поезията и прозата. „Дами четат“ беше надсловът, под който се проведе събитието, което изведе на сцената участници в първия и втория авторски курс на „Буквите“, както и автори от традиционните алманаси на фондацията. Сценичното им поведение показа, че усилията на господин Иван Богданов, председател на „Буквите“, да подготвя авторите да презентират творчеството си пред публика, се увенчават с успех.

Свои поетични творби споделиха Петя Бойчева, Богдана Калъчева, Лилия Илиева, Дани дел Нико, Таня Танасова, Даниела Николова, Катерина Чучева и Добрина Симова. С разкази се представиха Красимира Дуковска, Милена Крумова и Мари-Мари Марина. Част от авторите бяха пътували до София от различни градове в България специално, за да се включат в четенето. Други, въпреки желанието си да участват в събитието на живо, не успяха да го направят и изпратиха свои клипове за вечерния лайф на „Буквите“, който се излъчи във Фейсбук от 20:00 ч. Той започна с представянето на крайния продукт от интересна инициатива – 10 вдъхновяващи жени от настоящия авторски курс на фондацията бяха записали „Писмо до мама“ на Павел Матев, независимо от затрудненията, съпътстващи организирането и синхронизирането на група от хора, пръсната в различни точки по света.

Фондация „Буквите“ изказва признателността си към всички, които се включиха в четенето на живо или изпратиха запис за вечерния лайф. Благодарение на вас, мили дами, съумяхме да отправим уникален поздрав към всички български жени за утрешния празник!

 


2021-03-08 | Прочетена: 270