Рецитал по случай Деня на театъра

Виктория Тодорова


Денят на театъра, 27 март, събра 7 прекрасни автори от всички краища на страната, за да разкрият повече за себе си и своите творби. Менторът на мастър класа „Авторски курс 2021“, Иван Богданов, ги провокира да представят най-доброто от себе си.

Срещата откри Йоана Тодорова с поздрав към всички, свързани с театъра. 

Богдана Калъчева разказа за „Авторски курс 2021“ в много хумористичен стил и благодари от името на всички на Иван Богданов. Той пък, на свой ред, вдигна завесата – съвсем в духа на днешния празник - и сподели, че е избрал да работи с някои от дамите, които се представят тази вечер – Галя и Станислава.

Талантливата Галя Вълева много емоционално разказа за себе си, сподели за курса, и с няколко думи представи своята предстояща книга „Хиляди въпросителни“, в която са включени 7 разказа. Премиерата на книгата, за която вече нямаме търпение, предстои на 19 април!

Включването на Станислава Славова – Петкова , лауреат от конкурса „Бианка Габровска“ в раздел “Проза“, беше очаквано силно – изпълнено със смях, емоция и споделен опит от кухнята на писането. Тя разкри информация и за своята предстояща книга.

Евгения Динева с много плам, обилно полят със смях отговоря на въпросите на Богдана Калъчева и разкри интересни факти за себе си – приключенията си в Индия, книгата си „Сиво утро“ и защо е на английски. Женя пише на български и английски. Тя издаде тайната на това да събереш голяма аудитория – много работа, много време и постоянство.

Гергана Славова се представи и разкри, че икономиката и поезията са неразривно слети в нейния живот, а също така сподели и за третата си книга „Лекции по мотивация и родолюбие“.

Йоана Тодорова се включи отново, за да ни очарова с червенокосата си усмивка и да разкаже за себе си – театровед, политолог и PR, който обаче е основно писател. Тя обича да пише разкази, а в момента пише роман.

Дани дел Нико – поетесата, която пише и проза, сподели за предстоящия си роман „Игра без правила“, за хумористичния ситком „Да си отгледаш съпруг“, а и заяви плановете си да издаде поне една стихосбирка. Тайната, която Дани разкри е, че именно в „Авторски курс 2021“ е взела решение да издаде своите творби.

След представянето си дамите отговаряха на въпроси на Богдана Калъчева, гарнираха думите си със смях, щипка тайни и щедро заразително добро настроение.

Лайфът на Фондация „Буквите“ беше чудесно мезе за добро питие в събота вечер. Наздраве!


2021-03-28 | Прочетена: 195