Тайната на етеричните масла

Ваня Върголомова


Ако искате да станете част от ароматния свят, но се чудите откъде да започнете, значи сте взели правилната книга, намерили сте приятел и човек, който може да отговори на въпросите ви.

 

Информацията в тази книга не е предназначена да бъде заместител на професионални медицински съвети, лечение или препоръки. Книгата няма цел да поставя медицински диагнози и да дава съвети за лечение, информацията не бива да бъде използвана за това. Моля, консултирайте се със специалист, преди да предприемете каквото и да е лечение. 

Авторът на книгата не е медицинско лице и не носи отговорност за каквито и да е преки, косвени или последващи физически или психически вреди от прилагането на информацията. Споделената информация е от личен опит.


Взели сте тази книга, защото използвате етерични масла или сте прочели, че имат лечебни свойства. А може би някой ви ги е препоръчал и ви е станало интересно. Сега сигурно си мислите какво са етерични масла, за какво се използват и как? Не се притеснявайте, и аз бях като вас и имах същите въпроси и съмнения. 

Живеех, както всеки човек, купувах си сапун и перилен препарат от супермаркета, козметика от близката парфюмерия и ароматизатори,  които се рекламираха. Не осъзнавах, че всички тези продукти са пълни с токсични химикали, които понижават имунитета на човешкото тяло и причиняват куп болести. Знаете ли, че 26 секунди след нанасяне химикалите се намират в измерими количества в човешкото тяло, което влияе негативно на органите. Когато дълго време се използват химичните продукти, те стават част от тялото.

Доколко искаме да използваме тези химикали, зависи само от нас. 

Проучвания показват, че средната жена нанася минимум 9 продукта на ден, всеки от тях съдържа над 120 химични вещества. Това значи, че над 1000 химични вещества проникват в телата ни ежедневно, задържат се в черния дроб, засягат нервната система и се задържат в мастната тъкан. Всичко това води до забавяне на функциите на тялото.

Американската агенция за опазване на околната среда показва, че десетте най-опасни химикали в нашия дом се намират в ароматизатори за въздух, почистващи препарати и препарати за съдове, 146 от тях са пряко свързани с причиняването на тумори и рак. Втората причина за смърт в САЩ е ракът. Всяка година има 10 000 нови случаи, сред тях и деца. Един от три случая е пряко свързан с лошо хранене, физическа неактивност, наднормено тегло или химична експозиция.

Аз съм Ваня и идвам от най-тъмната страна на живота, която е пълна с антибиотици и системи, аз идвам от болничното легло, на което се лекувах от рак.

Бях на 25, когато получих диагнозата рак – глава и шия. Какво беше причинило болестта ми, никой не разбра, само знаех,  че трябва да се спася. Лечението ми беше 8 седмици и не беше красиво. Тежах 38 кг и половината ми коса я нямаше, нямах вкус, нямах мирис, но лежах на болничното легло и вярвах, че ще се излекувам. Вярвах, че ще имам втори шанс за живот и исках този път да го живея правилно. След лечението разбрах за косепта уелнес. Уелнес е оптимално здраве, не само физическо, но и психическо, и емоционално, в търсенето си открих ароматерапията. Аз съм песимист и не вярвах, че етеричните масла действат, но след като четох в продължение на седмици как маслата са променили живота на толкова много хора, реших да опитам. Вярвах, че това ще промени и моя живот, както и стана. Започнах с лавандула, за която бях прочела, че успокоява стреса, после си взех лимон, защото четох, че пречиства тялото, а аз имах нужда. Започнах да усещам как маслата действат. Когато за пръв път намазах ходилата си с тамян, усетих вкуса му. Всеки път, когато пуснех дифузера, стаята ухаеше приказно.  Тогава разбрах, че това е животът, който искам да живея – спокоен и ароматен. Започнах да изучавам действията на маслата и да пробвам различни рецепти. Използвам маслата всеки ден, не допускам никакви токсини в дома си. Сертифициран ароматерапевт съм и моята мисия е да запозная колкото мога повече хора с ароматният свят и да се отърват от токсините. 

Добре дошли, тук ухае на живот.


Ако искате да станете част от ароматния свят, но се чудите откъде да започнете, значи сте взели правилната книга, намерили сте приятел и човек, който може да отговори на въпросите ви. 2020-07-15 | Прочетена: 1041