Как да намерим време за писане?

Бахар Мустафа

Основният проблем за начинаещите писатели е намирането на време за писането. Това е така защото повечето от нас вече работят на едно място и искат да пишат за да изкарват допълнителни пари или пък просто за удоволствие. Тъй като и аз имах такъв проблем реших да събера на едно място няколко идеи, за това как да намерите време за писане.

 

  • Най-лесното решение е да отделите около един част вечерта. Ако пък не сте нощна птица и обичате да пишете сутринта, станете 1 час по-рано и пишете. За съжаление обаче тези варианти повечето случаи са невъзможни поради умора или други ангажименти
  • Пишете по-време на почивката Ви в работа. Вместо губите ценното си време може да седнете и през обедната Ви почивка да свършите малко работа. Не е нужно да пишете на лаптоп или компютър, и един лист с химикал ще Ви свържи перфектна работа.
  • Обикновено вкъщи е доста шумно и Ви пречи да се съсредоточите върху писането? Излезте от вкъщи, отидете до най-близкият парк или пък просто седнете на някое кафе. Така ще можете да работите на спокойствие.
  • Използвайте диктофон. Говоренето е по-бързо от писането, а и ще Ви е по-лесно защото няма да се налага и да пишете. и да мислите едновременно. След това просто трябва да прехвърлите текста върху хартия или на компютъра. Дори има програми, с които можете да свържите тази работа по-бързо.
  • Разделете работата на малки части. Ако проекта е по-голям го разделете на по-малки части и така няма да Ви се налага да седите 5 часа непрекъснато пред компютъра.
  • Помолете за помощ. Все трябва да има някой, който да помолите да закара децата на парка за един част или в краен случай да помолите колега да Ви помогне със събирането на информацията.

Ако не можете да намерите време за писане, дори след като сте пробвали горните стъпки, пробвайте следното - Направете списък с нещата, които правите всеки ден и ги подредете по важност. Сложете писането на мястото, на което е то според Вас и след това създайте наново дневният Ви режим, като включите и минимум 1 час за писане. Ако това ви удовлетворя - започнете да действате съгласно плана.

 

http://o-writing.com/kak-da-namerim-vreme-za-pisane/2009-12-12 | Прочетена: 2816