Положението е майка плаче – грамофон свири!

Бисерка Тодорова

Поредица: "Да се посмеем с Биси"

А, добър ден, драги читателю! Той, не че е много добър, дори месеца не е наред... тая година фамилията ми разката! Каква ирония, нали съм дете на разведени. Така, де, незнам ти как се справяш, но аз изобщо не се! Какво по дяволите се случва в този свят!? Тез хора съвсем се побъркаха. И ние покрай тях. Вече дори не пускам новините – или лъжат, или дрънкат глупости, а като ми се яви и министъра и получавам обрив. Късно е за него, късно е. Като гледам какви елементи  излизат от Харвард, сериозно се замислям, дали да не обучавам дъщеря си вкъщи.

Знаеш ли, какво си мисля напоследък? Дали пък не се намираме в някаква извратена симулация, целта на която е да не Уцелеем или Оцелеем (ще използвам умрем). Ами, така де – вируси, болести, CS в реално време, глад, безпаричие, Кирил Петков.. колко още доказателства са нужни? И не, не е такъв живота. Ти филми не гледаш ли? Дано да е симулация, защото ако е истина, здравата сме го загазили. Не е нормално да гледаш нагоре и да виждаш дъното! Всичко се вдига с изключение на заплатите и надеждата за по – добро бъдеще. Шегувам се, надежда винаги има. Заплатите са изключение. Само, някак, трябва да се справим със следните мънички пречици.

  • Цените

Парите ли изгубиха стойност, какво стана? Отиваш в  магазина, на касата ти искат 50лв., излизаш – нищо не си купил. Магия! Комшийката, онзи ден, ми викна НАП, защото съм пържила картофи, във фритюрник, с ОЛИО. Добре, че не видяха зелената салата в хладилника, че чак тогава щях да я втасам. Отиваш в мола за дрехи. Влизаш в някой бутик, а там най – евтиното нещо си ти. Може би цените са им в рубли, знам ли, иначе толкова цифри...  Дрехите на дъщеря ми, например, (дето са една педя плат) струват колкото моите, а моите, повярвай ми, са много повече педи. Наздраве с ментеливо вино за дните, в които хляба нямаше и левче, а пилешкото месо не струваше теглото си в злато!

  • Горивата

Няма газ, няма маз – голям праз! Голям е! Паля си аз старата баба Яга, сипвам за 20лв. и карам накъдето ми видят очите. Сега пак за толкова сипвам, но пътувам само на едната страна. От правителството казаха, че ще се опитат да замразят цените. Какво замразяване, алоо, 3,30 стана дизела, ако така остане и до зимата няма да изкараме, замразявайте си мозъчните клетки, че загиват! Вече и електромобилите не са решение. И на вода да измислят коли, пак не става и тя поскъпна.

  • Хората

Всеки ден си повтарям, че вече всичко съм видяла, никой не може да ме изненада и БАМ! – поредния олигофрен! Дръж се Земьо! И хората не са хора вече. Пуста простотия няма спирка! Нали знаеш, не е важно аз да съм добре, важното е ти да не си по – добре от мен. Ужасен ужас и става по – зле! Къде сбъркахме като нация? Чупим тъпомера във всички класации. Емпатия – 0. Обаче завистта и злобата са така силно изразени  понякога, че и от самолет си личи колко кисели са станали хората. Нали знаеш: „Ако срещнеш в България добър човек, убий го да не се мъчи!” ... щеше да е смешно, ако не беше трагично.

  • Парламента

Как мислиш, дали тук е разковничето? Да ги обвиним ли че „съсипаха тая държава”? Не, как, глупости! Нали ние сме ги избрали – ние сме виновни! Така по – добре ли звучи? Те, милите ни скромни, некорумпирани, родолюбци мислят само и единствено за нашето добро, за здравето ни, за финансите ни, за образованието. Ама, пак нещо не са доизмислили както трябва. Сигурно са им ниски заплатите, премиите и бонусите...  Скъпи съграждани, моля ви нека дарим кой колкото може на изнемощелите ни гладни политици, аджеба да се нахранят и да започнат да си вършат работата.  

Какво? Не можеш да отделиш нищо и едва свързваш двата края? Ето, това ти обяснявах в началото, мили ми читателю – положението е МАЙКА ПЛАЧЕ – ГРАМОФОН СВИРИ!


2022-05-12 | Прочетена: 292